Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ! Αναδιοργάνωση προ απαγκίστρωσης!

Λ.Υ.Β. ήταν και πέρασαν...
Αύριο το πρωί οι υποψήφιοι βαθμοφόροι θα ορκιστούν Δεκανείς ενώπιον του Στρατηγού, θα παρελάσουν και θα αποχωρήσουν για τις Μονάδες τους.

Για να φτάσουμε ως εδώ όμως πέρασε άλλη μία εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης, με πολύ περπάτημα, πάρα πολύ ιδρώτα και αρκετή ουσία. Ευτυχώς το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε κέρδισα με τη βολή μου την πρώτη μου 24ωρη άδεια, την οποία και ξεκοκκάλισα με την μικρή ταξιδεύουσα. Φυσικά όλα πληρώνονται στον Ελληνικό Στρατό και τις επόμενες μέρες ήμουν έγκλειστος λόγω υπηρεσίας. Οι ατέλειωτες ώρες "θαλαμοφυλίκι" πέρασαν με ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως αυτή:

Παράλληλα, το προγραμμα είχε "Πυρ και κίνηση" με πραγματικά πυρά τη Δευτέρα, όπου λιώσαμε στο Ύψωμα Πετσοράχη μέχρι να το καταλάβουμε κραυγάζοντας "ΑΕΡΑΑΑΑ". Στο γυρισμό η θέα από το Στάγερ μας έκανε να ικετεύουμε για μια βουτιά...

Η Τρίτη ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες μέρες καθώς εκπαιδευτήκαμε στη χρήση χάρτη και πυξίδας... βέβαια είναι πιθανό κάποιοι από εμάς να γνωρίζαμε κάτι παραπάνω από τους εκπαιδευτές. Στη νυχτερινή εκπαίδευση της ίδιας μέρας κάθε διμοιρία αφέθηκε μόνη της στην αναζήτηση ενός τοπογραφικού σημείου βάσει συντεταγμένων, χάραξε διαδρομή και ξεκίνησε με φακό, πυξίδα και χάρτη να βρει το "χαμένο Στάγερ" που θα την επέστρεφε στο στρατόπεδο. Μετά από 2 ώρες νυχτερινής βουνίσιας πορείας στο σκοτάδι, η αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς!


Την Τετάρτη ασκηθήκαμε στην άμυνα και την απαγκίστρωση υπό την πίεση του εχθρού. Η απαγκίστρωση είναι ο όρος που χρησιμοποιεί ο Στρατός για να μην πει την απαγορευμένη λέξη "οπισθοχώρηση". Ως Ομαδάρχης έλαβα πάλι τα εύσημα από τον Γιωτομπατσοδιμοιρίτη μας για το συντονισμό της ομάδας και την ορθή χρήση εντολών και πυρομαχικών κατά την απαγκίστρωση... η ατάκα του έμεινε μνημειώδης: "Έδειξες ότι έχεις εμπειρία παρόλο που δεν έχεις!". Δίχως μάχιμους συντρόφους, όμως, δε θα γινόταν τίποτα. Ανδρέα, Χρόνη, Στεβ, Μήτσο, Νίκο, George, Στεφ... Thank you guys!

Επειδή βέβαια οι καραβανάδες δεν αντέχουν αν δεν κάνουν μια μαλακία την ημέρα, μας έβαλαν, επιστρέφοντας και ενώ είμασταν όλοι πτώματα λουσμένα στον ιδρώτα να κάνουμε δοκιμαστικά παρέλασης στο λιοπύρι.

Εντωμεταξύ έχουμε βαρεθεί να σιδερώνουμε τις στολές μας ώστε να φοβόμαστε μην κοπούμε στην τσάκιση του παντελονιού... όπως λέει ο απίστευτος χραπ-χραπ-χραπ Λοχαγός Ρεντ.

Σήμερα, Πέμπτη, 29 Μάη, τιμήσαμε τη θλιβερή επέτειο της Άλωσης ακούγοντας ένα φλογερό κήρυγμα γραμμένο από τα ανώτερα κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας, συνοδευόμενο από προβολή Powerpoint.

Μου σηκώθηκε η τρίχα από τον εθνικιστικό οίστρο....

Το αύριο είναι λίγες ώρες μακριά και εκτός από το δεκανόσημο φέρνει και μια πενθήμερη άδεια για το σπίτι.

Hawker, μπορεί να έλειψα από το ποδοσφαιρικό μπάτσελορ αλλά στο γάμο θα είμαι εκεί!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: